Kalk-/schimmelnagels behandeling

Vaak wordt de vraag gesteld zijn dit nu kalk- of schimmelnagels? Er zijn vele oorzaken voor kalk- en schimmelnagels. Verminderde weerstand waardoor een schimmel sneller toeslaat en de nagel aantast en dus een schimmelnagel wordt. Vaak ziet de nagel er dan bruin/gelig uit, soms zelfs groen (dit is dan een infectie). Niet alle schimmels zijn hetzelfde, er zijn vele soorten. Zo kan het ook voorkomen dat men denkt dat er sprake is van een schimmelnagel en het dus een kalknagel blijkt te zijn. Een kalknagel kan komen door ouderdom, trauma of een slechte bloedcirculatie.

Beiden zijn te behandelen. Ieder mens is natuurlijk anders en bij de een verdwijnt de kalk-/schimmelnagel volledig of blijft een klein gedeelte nog zitten. Een consequente behandeling met de HFL Solution spray heeft in mijn praktijk al vele goede resultaten geboekt.

Belangrijk is ook de weerstand te verbeteren door gezonde voeding en extra vitaminen te nemen, uiteraard in overleg met de huisarts.

Bij Pedicure Podivoet kan u uw schoenen van binnen laten reinigen met de Shoefresh. Schimmels, bacteriën en nare luchtjes worden verwijderd en vochtige plekken gedroogd met een programma van 25 minuten, mooi tijdens de behandeling!